12.3.08

ROC MELÉ. Una bona esquiada

diumenge seguim esquiant... per setmana santa, si la meteo ens ajuda, toca fer una travessa amb esquís i hem de preparar les cames!
anem al roc melé (2.811m) que el dia abans havíem vist bastant maco de neu.

el més difícil és baixar i travessar el riuet, una vegada a l'altra banda, anem enllaçant les parts amb més neu fins que aquesta ja és contínua.


anem sempre en diagonal a l'esquerra, per uns lloms amples que mai et deixen veure el cim.

la calor és molt agobiant, sembla l'estiu a la platja...

una vegada al circ, ens decantem a la dreta a buscar el llom de la muntanya, observant la pala per on baixarem.


des del llom seguim l'aresta fins a un collet (ens descalcem els esquís per baixar-hi, 15m) i fem els últims metres fins al cim. ja es veuen als núvols del front anunciat pels meteoròlegs.


anem a buscar la pala, des del mig és més dreta del que semblava, però amb més porque vergonya em tiro avall, per sort la neu és tova pel sol i ho perdona gairebé tot (no baixar-hi amb neu glaçada ni amb risc alt d'allaus).


al final el sol es tapa i comencem a no veure bé el terra. anem baixant per neu sopa fins al riuet, on es treiem els esquís i arribem al cotxe.

en total, 1.200m de desnivell i unes 4 horetes amb molta calor. la neu primavera s'ha deixat esquiar molt bé fins a baix.
avís pels alpinistes: la nord de la vinyola i valleta es veia perfectament tapissada de neu, molta dins els corredors i tota la roca a punt per ser punxada.