12.3.08

25 CICLE DE MUNTANYA. divendres, dissabte i diumenge

seguint amb la crònica del cicle de muntanya, divendres vem tenir la presència d'un campió de curses de muntanya i d'esquí de muntanya, en Kílian Jornet. a part de fotos i anècdotes de les múltiples curses on ha participat, la part més interessant i sorprenent va ser quan es va centrar en l'entrenament, alimentació, etc... allà veus que no és un "màquina" per casualitat, i que la seva gran capacitat de resistir càrregues de treball l'han fet l'home a perseguir.
dissabte va ser el dia més mediàtic, Alain Robert, spiderman a les notícies, ens va fer riure i suar amb les seves imatges d'escalades en solo, en edificis i en roca, amb les seves persecucions amb la policia que intenta evitar les seves gestes.
vàries imatges quedaven gravades a la retina després de la presència d'un escalador semblant a una estrella del rock, que necessita la gent i els seus aplaudiments per retroalimentar-se:
els solos al verdon amb la seva família esperant-lo a la part de dalt de la paret, com travessa un carrer i gairebé l'atropellen, la seva filla en bolquers escalant els tubs de la calefacció de casa seva, i dues frases: "Hi ha tres opcions, pujar amunt, tornar avall, o caure, cal evitar l'última opció", i "hi ha escaladors vells i escaladors sonats, però no hi ha escaladors vells i sonats"...
i diumenge va ser el dia més humà. Marc Batard ens va explicar les seves grans realitzacions alpinístiques, sempre amb contraposició amb la seva tortuosa i torturada vida personal, que l'empenyia amb força a la muntanya a alliberar la seva ràbia i contradicció. una persona molt propera i molt humana, tot i les seves escalades inhumanes i les seves impressionants condicions físiques (tornarà a intentar l'everest sense oxígen en menys de 20h des del camp base amb 50 anys!).
a part de tot això, concurs de fotografía, la llibreria de Vic Muntanya de llibres i el seu stand permanent, la gent d'e-climb, l'assistència de públic de més de 1.100 espectadors en total (entre ells anglada, pérez-gil, ballart...) i, com a opinió personal, un gran salt de qualitat i assistència respecte altres anys que converteixen el cicle en un esdeveniment muntanyenc a tenir en compte.
des del berguedà estem molt agraïts als organitzadors per donar-nos l'oportunitat de veure prop de casa gent i pel·lícules tant interessants, i no puc fer res més que fer publicitat perquè l'any vinent encara hi hagi més gent!