25.2.08

BAGASSES. Mescalina

divendres, toca paret. amb el joan sortim a les 8 de berga, horari de ministre. a les 11 comencem a caminar fins a peus de la mescalina, 430m, 6a, Ae (7b). les ressenyes de ressenya i del luichy.


per entrar a la via hem d'escalar el primer llarg de l'anglada-guillamon i després un llarg més de III fins a "peu de via".

L1: placa fina de 6a


L2+L3: com que la segona R no és gens còmoda vem emplamar els llargs. diuen 6b+, per mi 6a i Ae


L4: diagonal a l'esquerra de IV+

L5: fissura sota un sostre de 6a (camalot de l'1 per protegir fins al primer parabolt) i després sostret i fàcil fins a la R
L6+L7: flanqueig caminant i V de cantos gegants. vem empalmar amb el llarg de 7a pq el vem passar de 6a i Ae (si es té la intenció d'apurar millor no empalmar per evitar fregament)


L8: placa amb pas finet, 6a+. el soldevila li dóna V...

L9: pujar a un arbre sec i pas de bloc de 6a, després fàcil fins a la feixa

L10: entrada per uns blocs i flanqueig a l'esquerre per un desplom amb canto i arbre, IV+/V encara que no ho sembli



L11: desplom de 6b, amb les 3 primeres xapes dures i la resta molt canto

L12: entrada de 6a, desplom de bloc d'Ae (7b diuen, 6c+ el soldevila), després tram de canto fins a un altre pas de bloc, aquest en lliure 6b+, és pujar peus i sortir.





L13: placa de 6a+ (V soldevila)




L14: llarg d'arenisca, V+ amb blocs que fan una mica de por

L15: V+ finet i sortida al cim

la via està completament equipada amb parabolts, faran falta unes 15 cintes i un camalot de l'1 per L5 (opcional). els estreps no són necessaris, però s'ha d'escalar als trams més fàcils.

la via és molt bona, i es fa en un bon horari sense córrer massa (6h del cotxe al cim). el descens és l'habitual de bagasses, ben marcat. molt recomenable.

4 comentaris:

marc ha dit...

I el pas de 6b+ del llarg 12 us va sortir en lliure? com coi ho vau fer? ON ÉS EL CANTO SALVADOR?. Tinc ganes de tornar-hi aviat, a veure si encadenem, ni que sigui al flash.
Bona via. Felicitats

Iban Bessa ha dit...

des del pitó, sempre recte amunt, hi ha un petit lateral de dretes que et permet arribar a la nansa de dalt, on vas amb les dues mans, d'allà vas a una ratlla roma que hi ha mig metre més amunt, un pèl a l'esquerra, t'aguantes també amb les dues mans i puges peu dret, t'aixeques i... salvat!!!
llàstima que s'hagi d'anar fins allà dalt per repetir el pas.

salut i a tibar!!!

Unknown ha dit...

Ets un jefe ivan!! No pares de fotre-li tonyina!!
En breus la "retrobada frikie" estades, ja t'avisaré. Compto amb tu per fotre-li tonyina, algú m'ha de montar els 7b's per poder lençar-me a les cintes!!

marc ha dit...

gracies home.
M' enduré aquesta acuradissima descripció del pas grapada a la ressenya i a veure que passa.
Merci