18.2.08

QUIÉ DE SINSAT. Peppermint

divendres, després de passar fred a àger, anem cap a buscar el sol de l'ariège. cap a sinsat, al quié de sinsat ( a l'enllaç hi trobareu accessos, ressenyes...). passant pel túnel del cadí (gratix pels berguedans) i pel del pimorent, en 1h i mitja aproximadament hi som des de berga. l'aproximació es fa en 50 minuts de forta pujada, però les vistes a les parets valen la pena.



ens decidim per la peppermint, 280m, 6a i V+ obligat. surt info al vèrtex nº 208.



arribem a peu de via (hi ha el nom) i tenim una cordada de francesos davant... cap problema, fa bo i ens esperem.



la via és molt bona, roca molt compacta, tipus sud del pedraforca, amb fissures i plaques de forats. està equipada amb parabolts, però estan lluny (8 en 40m de llarg) i no sempre al millor lloc per xapar, per tant és aconsellable portar 2 o 3 friends mitjans. hi ha passos d'adherència amb la xapa un o dos de metres sota els peus, i això et fa pensar...





nosaltres ens hi vem ficar sense voler mirar els graus de la ressenya, i quan vem acabar vem comentar V, V+, V+, IV+, 6a, V i IV+. la ressenya diu una altra cosa...


es baixa en ràpel , millor per la lisa (comparteixen la última R). en 5 ràpels llargs (60m gairebé) s'arriba a terra.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

No coneixia aquesta zona.
Fa molt bona pinta....
Me l'apunto!
Merci!

Xavier Sanchez ha dit...

Nosaltres hi vam anar a l'octubre, és molt guapo, quina sort estar a 1 hora i mitja d'aquestes parets.

Vagi bé!!!

Unknown ha dit...

Ei bou!! Com va això?? Estas fet un jefe!. Escolta, hi ha algo fàcil per aquesta zona?? Pq estavem mirant la colla de reus de potser fer algo junts i ja saps com va això, molaria que hi haguéssin coses faciletes i inclús algo d'esportiva... Per nar el pont, potser.

XICU ha dit...

Hola!
Jo la vaig fer la setmana santa del 2007.
Una via molt guapa, sobretot el primer llarg.
Nosaltres vàrem fer el penúltim llarg plovent i llavors ens quedava un de 6a, si no recordo malament i vàrem repelar, anavem molls com uns ànecs.
Molt aconsellable.

Iban Bessa ha dit...

el lloc és fantàstic, escalada al sol, boníssima roca, parabolts (no massa junts, a completar), bones vistes, tot tipus de graus (la peppermint és de les fàcils) i sectors d'esportiva a prop del cotxe... què més es pot demanar?

kletter: si clikes a l'enllaç de quié de sinsat a la piada s'obre la pàgina de ressenyes de la zona. si pugeu m'avises, que a mi em queda a prop

salut i a tibar!!!

Gatsaule ha dit...

Sorprèn que en aquest temps s'hi pugui escalar bé, m'imaginava que t'hi hauries fotut de fred !

I en vas passar més a Vilanova.....

XICU ha dit...

Hola de nou!
Ara que m'he mirat la ressenya la que vàrem fer nosaltres és la lisa!

Iban Bessa ha dit...

xicu: la lisa ha quedat apuntada per una nova visita, hi havia una cordada i es veia molt bona.

gatsaule: els tres primers llargs els vaig fer en màniga curta, i a dalt el ventet em va fer posar el polar. és com escalar a la sud del pedra a l'estiu: calor a baix i fresca/fred a dalt (depèn del vent)

Llorenç ha dit...

Ostres terrible! ja m'has donat feina per quan tinguem algun pont!!! tot i que la cosa està fotuda!!! es veu un lloc molt guapo....

Iban Bessa ha dit...

llorenç: no és necessari cap pont, amb un cap de setmana pots fer dues vies. està a 200km de bcn, 3 horetes... és com anar al montsec. nosaltres hi vem anar en el dia des de berga, i a 2/4 de 6 estava a casa berenant!!!

salut!