30.8.10

COLOMINA. Kali gandaki


després de la remullada a collegats i d'un dia d'escalada esportiva a l'argenteria (un lloc molt recomanable), toca tatxar alguna via de les 100 millors. ens n'anem a la vall fosca, cap al pic de la colomina, l'objectiu és la kali gandaki, 145m, 6b (6a obl.).

tot i que som tres, el fran ja ens diu que gràcies, però que la via és nostra... comença el joan:

L1: ens decidim per l'entrada directa, diuen 7a, però és Ae (3 passos) i IV. així evitem el flanqueig en baixada de V+.



L2: em toca a mi, comença amb una fissura desplomada assegurada amb espits i pitons, just on s'acaben comença un tram de fissura neta i improtegible (ha crescut herba a la fissura i no hi entren els dits com es veu a les fotos del refugi). tot estirat aconsegueixo posar el camalot 0,75 sense mirar i faig un A0 de fe. a partir d'allà afluixa una mica, però el llarg fa treballar. 6b, bastant obligat, però boníssim!!!





L3: fissura de V+, amb molt canto, que espanta més que el que realment costa.


L4: llarg guarro-guarro, descompost i indefinit, IV+. si la via no fos tant curta valdria la pena no fer-lo. com que hem deixat les vambes a peu de via, 3 ràpels ens deixen a terra.

després de tants dies escalant després de vacances, m'han quedat unes mans...


encara que la ressenya digui que la via està equipada, és interessant portar algun friend. nosaltres portàvem l'alien gris i els camalots 0,5 0,75 i 1. crec que és una bona opció, el 2 també el posaries. a part d'això, 12 cintes.

la via té dos llargs molt bons (2 i 3) i dos de dolents. crec que només val la visita si pugem a fer més coses per la colomina i si podem agafar el telefèric per escurçar l'aproximació.