9.6.10

Roca Gran de Ferrús. CONILL AMB TAPIOCA

sembla mentida on et pot portar una "innocent" conversa de patum amb el riki. "dimarts anem amb el león a ferrús, conill amb tapioca", "ok, si us va bé m'apunto...". el dissabte va tocar sessió de "vols" a la gravetat lúdica de riugréixer. al final el joan cunill (res a veure amb el conill de la via) també s'apunta a ferrús, farem cordada ell i jo i hi anirem més d'hora, per plegar abans. la via ens imposa respecte i els nervis no em deixen dormir del tot bé... conill amb tapioca, 240m 7a+ (6b obligadíssim)

una mica abans de les 9 som a peu de paret, li toca al joan començar, així em tocaran a mi els llargs més durs.

L1: 25m, 6a, tres espits... des del costat de qualsevol d'ells, caient tocaries terra... ja veiem de què va el tema. un merlet entre els dos primers i un tascó i un alien abans de la R calmen els nervis.


L2: sortida a la dreta a buscar un pont de roca, després 3 o 4 espits més, 25m i 6c. és, potser, el llarg més dur (relativament), tinc feines a no caure entre xapa i xapa. un alien i el camalot de l'1 em tranquil·litzen entrant a la R.


L3: comença el joan, però sortint del segon espit no ho veu clar i decideix baixar. "si vols acabar la via et tocarà tota de primer", em diu. ufffff, jo no tinc ganes de baixar, ho provaré i, si de cas, ja baixarem des de més amunt. sortir de la fissura té un pas bastant obligat, quan s'acaba la fissura has de sortir recte i una mica a la dreta, pas de 6b amb la xapa lluny. em sembla recordar que hi ha tres espits en tot el llarg, es pot posar algun merlet.


L4: per mi el més maco de tota la via, i bastant dur. 40m, 6c. molt vertical o desplomat, canto i passos fins intercalats, aquí les xapes estan a prop del pas dur, però s'ha d'escalar entre elles. a la foto el joan està a l'última xapa abans de la R...

L5: 45m, 6b. és important xapar el segon espit i baixar una mica i marxar a la dreta, cap a la fissura. jo vaig anar recte i vaig fer una sèrie de passos molt fins amb la xapa lluny de veritat. el camalot de l'1 pot ser útil si entres a la fissura. dos espits més abans d'entrar a la R, l'últim també s'ha de xapar i marxar a la dreta.


L6: 40m, 7a. la gent diuen que menys de 7a, és, com a mínim, tant dur com els 6c's de baix, amb l'afegit que quan surts del pas de bloc et quedes en equilibri sense presa i has de fer un pas més fins a la següent xapa, l'alien gris et tranquil·litza abans d'entrar a la R.



L7: el més equipat de tots, però no hi sobra res. 45m, 7a+ i 10 xapes. aquí ja començava a tenir el "coco" rostit. travessa amb molt ambient i una seqüència molt fina, després llastra trencada (és la única part amb roca no molt bona) i sortida cap a buscar un arbre. reunió més amunt, d'espits. feia temps que no estava tant content com després de muntar aquesta reunió, i esgotat...

des d'aquí queden 50m de grimpada amb algun pas de III, amb alguna baga i un espit fins a una reunió en un arbre. d'allà caminada-grimpada fins a sortir per on es pugui per dalt de la paret.

a la foto el traçat aproximat i el león encerclat sortint de la llastra del 7a+:


material: 12 cintes, bagues per arbres a la sortida, algun tasconet, aliens (nosaltres portàvem el blau, el semàfor i el gris, si hagués portat el taronja també l'hagués posat) i el camalot de l'1. cordinos per llaçar merlets i estrep opcional. nosaltres portàvem tres dissipadores (una per les R's) i anàvem més tranquils.

vem trigar gairebé 6 hores en sortir per dalt de tot de la paret, uns 20 minuts menys en acabar els 7 llargs. després caminada de cara amunt (per sort no gaire amunt) i cap avall, que ja hi ha gana!!!

la via va ser oberta per baix, espitador en mà. per això les xapes són on són, els espits costen de col·locar, escalaven fins que es podien parar a espitar i als trams fàcils no malgastaven forces. la via és exposada en els trams fàcils, i s'ha de portar el 6b consolidadíssim (com per fer passos de 6b amb la xapa 2 metres sota els peus). en els V+ et pots passar 15m sense trobar una miserable xapa i t'has de buscar la vida a veure si pots col·locar alguna coseta. la roca és boníssima i la via, tot i que et fa suar, és realment molt i molt bona. crec que encara anava justet per fer-la tota de primer...

12 comentaris:

Anònim ha dit...

jo flipo com podeu pujar aixi de be....Felicitats!!! soposo que despres saltarias als plens no?Patum,Patum...PACA

Anònim ha dit...

Molt bona nois,tota una obra mestre d'en Capis!!!
Paca,jo flipo amb la festival wall més aviat!
Saps si té repetició la Llarga Durada d'en Jover?
Chuek

Grimpacòdols ha dit...

Moltes felicitats. Súper via que ens posa a tots a lloc. Suposo que la via es deu anar repetint, ja que quan la vaig fer no recordo gaires forats evidents per anar posant friends.

marc ha dit...

anava justet...pero si dius que la vas fer tota de primer...felicitats per el coco, i per la via.
Es una de tantes pendents, i ara encara més....
Salut

TRanki ha dit...

BUah bow..molt i molt bé....

Mingo ha dit...

Uauuu moltes felicitats una gran via, suposo, no crec que la pugui fer mai massa dura per mi q ja soc una mica granadet, el dia que vam fer la clàssica, el col.lega amb el q anava va fer-la l'endemà aquesta, es possible que sigui el grimpacodols que ha deixat el comentari.
Salut i a continuar

edunz ha dit...

uei valents, nassos de via... mola la foto del C de l'1 amb les característiques fissures obertes de ferrús... quins bow-webs!

Ramon Maeso ha dit...

gwapae via heee! moltes felicitats.


mes a lesquerra, despres dels grans deploms,enmig d'una placa gris entre dos fisures hi ha un a "linia" de bolts que vam obrir fa un parell d'anyets, si aquesta t'ha agradat, penso que tbe serà del teu caaracter. A l'ombra de la duna: 150m 6b obl.
1º 6c, 2º 7a/b, 3º 6b/A2 o ¿7c/8a?. Aliens i algun tascunillu

salut bows

Ramon Maeso ha dit...

Encara esta esperant el rotpunkt, el kiku i el kim els hi va faltar taxar l'ultims llarg q estava xop...

tens els Voll's pagades....

vau trobar l'arcarons?

salut

Iban Bessa ha dit...

paca: diumenge no vaig poder fer patum, que dilluns treballava d'hora a figueres... però com diu el chuek, em sembla que penjar-se de ferros precaris també és per treure's el barret (quan escalava amb el pelut ja em va quedar molt clar...).

grimpacòdols: és curiós, perquè darrera nostre veníen el riki i el león, i ens els llargs ens vem assegurar amb coses diferents... crec que depèn molt de si veus el forat o de si passes mig metre a la dreta o a l'esquerra. i tens raó, la via et posa a lloc ràpidament!

marc: anava justet justet, no puc dir que va ser un festival d'A0's, perquè hi ha pocs llocs on fer-los, però en vaig fer bastants (i feliç de poder-me agafar a una cinta i respirar una mica...)

tranki, mingo: gràcies, va ser tot un "desafio extremo" amb "alegria extrema"...

edunz: el C1 a la fissura em va donar vidilla per no perdre els nervis, tot un viote i, si no l'has fet, ves-hi (tu que ets canaldero t'hi trobaràs còmode) i "disfruta".

ramon: no sé si això és del meu caràcter, però les sensacions em van acabar agradant... queda apuntada!!! l'arcarons? no vem veure ningú en tot el dia, cosa que encara millora més l'escalada.

salut i a tibar tots!!!!

Chavi ha dit...

Ayer fuimos a medirnos con Conill y yo salí bajito, bajito.
Pared húmeda, frío (5ºC),nubes añadieron pimienta a la tapioca.
Imprimí tu piada y la leíamos antes de cada largo, fue muy útil.
Un compañero dió la talla y subimos.
El paso de bloque en L6 acabando el largo me pareció más de 6b obligado sin posibilidad de trampear. Y no fué el unico paso que había así.

isacoc ha dit...

Bon dia,
Un parell de comentaris per a possibles repetidors d'aquesta bona via, respecte a la teva piada que està molt acertada!
L1: El merlet i l'alien es posen entre la 2 i tercera xapa. Fet que relaxa els nervis.
L5: Son 30/35m i no 45m, que dona a pensar que la R està més amunt. El que a nos ens va passar.
Salut,