2.7.10

PARET DE L'AERI. Fragel Rock

aprofitant que hem començat vacances, amb el marc decidim anar a montserrat, a buscar l'ombra de la paret de l'aeri, a la fragel rock, 300m 6b+ (6b obl.).a les 12 sortim del cotxe, fa una calor espectacular, la pujada fins a peu de via es fa dura tot i ser només mitja horeta. a mitja pujada ens creuem amb una serp de considerable tamany.


arribem a peu de via i encara ens toca el sol, com que el marc és més montserratí que jo li toca el primer llarg, que és el més finet:

L1: placa tombada i fina, 6b, amb parabolts prou junts per no passar molta por però prou separats com per haver d'escalar entre xapes. és el llarg més obligat de tots.

L2: placa de 6a, amb un petit sostret que és on hi ha el passet. llarg preciós, amb molt canto.L3: similar a l'anterior però més fàcil.

L4: llarg rarot, primer molt fàcil, després s'afina i supera pel lateral el sostre que ens barra el pas. V+.

L5: llarg de IV+ de tràmit.

L6: comença amb un desplom en diagonal a la dreta, de bona presa. és físic però no és difícil, més aviat 6b que 6b+. després el llarg segueix preciós, amb canto i bona roca.

L7: la cirereta del pastís. el suposat pas de bloc és molt més fàcil del que ens esperàvem, i la placa final ens posa les piles just quan els parabolts es canvien per espits i burins. 6b+ ben bo, més que no 6a+ com a la ressenya dels ressenya.

des d'aquí un petit ràpel cap al collet i a remuntar per cordes fixes i després caminant fins al cim de la paret de l'aeri. hem trigat unes 5 horetes, sense córrer (l'escalada montserratina és lenta quan no hi estàs acostumat).
de material portàvem 15 cintes, ens els trams fàcils potser es podria posar algun alien, però si pots anar de xapa a xapa en els trams difícils, en els trams fàcils ja no et fan falta.

és una via molt recomanable, però s'ha de tenir suficient nivell per no passar-hi agonies i gaudir-ne.

5 comentaris:

ressenya ha dit...

No ho recordo massa bé, però diria que els parabolts eren fins dalts o com a molt passaven a ser espits. Burins segur que no! Pot ser vau sortir per A Donde Ositas Putas Vas...

marsi ha dit...

Tope bona! Tot i el meu grau vaig disfrutar-la un munt! A veure si quan tornes per aquestes terres fots un toque i ens veiem per Santa Ceci!

Salut berguedano!

Iban Bessa ha dit...

ressenya, passaven a ser espits però hi havia algun burí (un o dos) intercalat.
marsi, a veure si ens veiem alguna estona, q ja fa molts dies del pilar sud...
salut màkines!

ignasi ha dit...

jo diria que al final surt per la donde ostias... (hi ha spits i algun buril)i 6a* una mica just...

Anònim ha dit...

Molt bona Iban!
Quan la vam fer crec recordar que eren tot bolts... però bé,no vindrà d'aquí, el realment fenomenal és com es va obrir...en lliure-solitari! expanssionant sense penjar-se... en fi,sense comentaris!
Obra mestre!
Chuek