1.6.10

MONTREBEI. Via del Tronko

divendres arribem al prat de montrebei sota una insistent pluja, per sort dissabte ens llevem i només hi ha boira... però a les 9 el dia s'aixeca, cap a la paret!

l'objectiu és la via del tronko, 350m 6a+ (6a obl.).a peu de via ens trobem el segarra i un col·lega que ens deixen passar per poder anar més tranquils. moltes gràcies!

començo jo:

L1 + L2: empalmem llargs perquè havíem sentit que faltava un pitó al segon llarg (anàvem sense martell) i així evitàvem carregar la R1 en cas de caiguda. V+ i flanqueig de 6a dur. ja hi ha els dos pitons, per tant ja no fa falta empalmar. per mi és el pas més dur de tota la via... quina apretada! important passar amb els peus a la repisa, el segon pitó és a dalt.

L3: placa i fissura, 6a/+. degut a la pluja d'ahir, la fissura té una mica de fang i et fa anar més al lloro. molt bo.

L4: tram trencadot per anar a buscar l'Ae. són dos passos, diuen que 6c+, jo crec que més (i no em va sortir). molt finet. sortida de 6a de l'espit i diedre fàcil i maco, fins a un altre passet de 6a. en aquest llarg vaig posar l'únic tasconet de tota la via. llarg a tope corda.

L5 + L5b: canvi de placa amb molt ambient. placa més fàcil del què sembla, sempre hi ha bon canto. empalmem el canvi de reunió.L6: diedre tècnic, que no s'acaba fins dalt (no s'acaba el 6a a l'arbre...). tenia gana i em va costar bastant. el joan, de segon, em va dir que no l'havia trobat gens difícil, però a ell se li donen millor els diedres.

L7: xemeneia on és important el camalot del 4, V+.

L8: important no sortir per l'últim llarg de la via del 78, aquest és el millor llarg de la via!!! doble fissura paral·lela, tècnica, de no posar-se nerviós i de bon assegurar, 6a+, brutal!!!

teníem el santi i un col·lega a la delfos, amb unes vistes impressionants:
material: un bon joc d'aliens (del verd cap amunt) i un bon joc de camalots fins el 4. si porteu prou friends no caldran els tascons. martell no necessari. la via està poc equipada (6 espits i 12 pitons, reunions incloses) i els llargs són molt llargs (preveure tanta ferralla com tinguem) però s'assegura bé. important anar bé en el 6a/+ de montrebei. bagues llargues.

vem trigar una horeta en fer l'aproximació, 4 hores i mitja a la via i el retorn costa amunt amb el sol a l'esquena... una horeta i algun minutet més.

una molt bona via, que serà una clàssica montrebeiana, però on serà important escalar bé 6a's completament nets (fins a 60m nets).

a la tarda a descansar al prat que l'endemà toca tornar-hi...

6 comentaris:

marc ha dit...

em fa gràcia llegir les teves piades de les vies que jo ja he fet....normalment coincideixen les sensacions i les apreciacions personals...res, que fa gràcia.
Apa, felicitats per la reentré tapiera..
per cert, no vau veure pas el meu joc de tasconets per allà tirat?

Salut

Xavi ha dit...

Té molt bona pinta aquesta via, i veig que es pot fer bastant depressa.
Salutacions!

LES PAUL ha dit...

volem anar-hi a finals de juny, ens torrarem? a partir de quina hora toca el sol? finalment si empalmes llargs 1i2 no calen pitons?

Iban Bessa ha dit...

ei marc, a mi em passa el mateix a les teves piades, les teves opinions són de referència. i dels teus tascons res de res...
xavi i les paul: la via és ràpida, entre 4 i 7 hores (veieu altres piades) i el sol entra a la 1 a la paret. llevant-se d'hora es pot fer gairebé tota a l'ombra i torrar-se al sol només durant el descens. els pitons no fan falta ni sense empalmar llargs, menys pes!!!
Salut!!!

Jordi ha dit...

Les Paul, aquest cap de setmana vam fer el Cau del Siux i ens va entrar el sol a les 13:30.
Per experiència en altres vies de més a l'esquerra en ple juliol sé que no hi entra fins les 14h. Si s'entra ben d'hora es pot fer tota la via pràcticament a l'ombra.

LES PAUL ha dit...

La vem fer ahir, bona via però per mi té un problema, l'aigua de la pluja deu passar per mitja via i per molta gent que passi sempre estarà plena de sorra, si necessites protegir-te molt l'horari és més llarg, aixo si, la via te segell montrebei total.
salut roca i r&r