27.7.09

PEDRAFORCA. L'estimball

seguint amb la febre "tatxadora" de les 100 millors (ja n'hi ha 53 al sac!), divendres anem amb en jortx cap a la sud del pedra. objectiu: l'estimball 370m 6a+/A0 (7b+?). crec que el 6a+ de placa és bastant obligat...




arribem d'hora a peu de paret, encara no toca el sol a la sud (1/4 de 10). sorteig i començo jo:

L1: tibada per entrar a la paret i després 6a finet, d'escalar. fa fred als dits i costa acostumar-se a tan poc canto. quan arribo al punt on se separa de la choras, la fissura herbosa em fa seguir per la choras fins a la R comuna. 6a.

L2: comença amb una fissura de llibre de IV+, després tornem a les plaques. 6b, seguim adaptant-nos a la roca i, de moment, encadenant.




L3: com que havia llegit que és un llarg clau, vaig entrar una mica cohibit. mica en mica, pas a pas, el llarg va sortint. atenció a la sortida de la R i a no relaxar-se fins dalt. 6b+, serà el màxim encadenat.

L4: escalem en lliure l'A1 dels dos pitons, però al pas de bloc de 6c(!) passem en A0, que tampoc és fàcil... després diedre per recordar com és escalar lluny de les plaques. és més de IV+ i V+ com diuen els ressenyes.

L5: tornem a les plaques! una petita entrada fissurada i després placa fina altra vegada. en un punt s'acaben els pocs cantos que hi havia i no arribo enlloc... A0 i seguim, que a dalt és boníssim. fem R abans de la bavaresa, que és més còmode. 6a+ i A0.

L6: comencem per una bavaresa neta per passar a l'Ae (7b+!!??). no fem la R penjada i en jortx segueix fins a a la feixa. un llarg ben complet! 6a i A0's dels llargs de veritat.

faig el canvi de reunió i

L7: placa diagonal, seguint els punts febles. molt maca per ser IV+.


L8: fissura-xemeneia-off widht estrany. entrada de 6a (?) incòmode i sortida de V+ de fe i valor.


L9: xemeneia més fàcil del que sembla, però on t'arrossegues una mica. la última R a improvitzar. V+


el descens buscant una fita cap a la dreta, per baixar per les costes de'n dou.

material: 14 cintes, joc d'aliens i friends fins el 3. els tascons no els vem fer servir. un estrep pel que escali de primer el llarg d'Ae (7b+) i el bloc de 6c (si s'alternen llargs serà la mateixa persona).

la part de dalt és exigent i molt més clàssica, és important no perdre-se-la, així com arribar-hi bé de forces perquè el "coco" respongui.

una via excel·lent!!!

2 comentaris:

marc ha dit...

La vostra piada coincideix practicament amb la meva de fa un any i la de fa un mes (jo la vaig fer en dues etapes)...aixó dona ànims, perque servidor s' havia deprimit pensant en la por que vaig passar als diedres de sortida...veig que les percepcions generals de la via coincideixen.
Apa felicitat(s) i salut
PD: a l' igual et faig un truc, que aquests dies seré per Vilada...

Iban Bessa ha dit...

eiii, he vist el teu post i si, coincidim bastant!!!.
aquesta setmana sóc a cavallers dimarts i dimecres i el dissabte marxo als ecrins... q dur és fer vacances!!!

salut!!!