14.7.09

CAVALLERS. Humitats a la Laura

dimarts i dimecres de la setmana passada sortim amb el joan cap a cavallers. la meteo no és molt segura per dimarts, però sembla que hi haurà una finestra de bon temps, ens la juguem!

sortim d'hora de berga, i a l'altura de la seu ens rep l'infern en forma de tormenta... "vols dir que escalarem???" al port del cantó deixa de ploure, arribem a cavallers i, tot i que no plou, està tot emboirat i regalimant. decepció...

després d'una horeta mirant cap a la paret en direcció a la laura, 180m 6b+/c, i veient només la boira, sembla que s'obre una mica. els primers llargs es veuen molls, però la part de dalt sembla seca, "provem-ho!"


ens fotem ben molls a l'aproximació (sort que és curta...). començo jo:

L1: tràmit. grimpada amb un pas de V estrany protegit amb un bolt.

L2: fissureta de dits molt maca amb bolt al final, el joan se situa al peu de l'O.W. i crida: "està xorrejant!!". com que s'apanya bé, amb el C4 i els dos bolts puja com un campió de les trampes. putada, jo no tinc el C4, em toca arrossegar-me per la paret fins que acabo més moll que la paret. potser seria 6b+ en sec, moll és A1 i gràcies.


L3: arrenca en una fissura de mans (això per qui tingui les mans grans, jo no toco ni vores...). ho intento dos o tres cops i acabo fent un fantàstic A0 del C3. d'allà fins dalt a gaudir de fissura i diedre, amb un altre passet d'apretar. deu sortir 6b a dalt.

L4: el joan esquiva l'arbre i entra en una placa tècnica protegida amb bolts. un llarg molt maco, i no crec que tan difícil com 6b+.


L5: fissureta fins a situar-se sota un sostre. pas del sostre rabiut protegit per un bolt, després fissura fàcil. llarg preciós.

L6: placa tombada fàcil, amb un parell de bolts, tràmit.

L7: inici indefinit, pots optar per una fissura o un diedre, els dos ben nets. després placa fineta i sostret final. no crec que arribi al 6b+ (o això o se'ns donen molt bé les plaques de regletes, com que som berguedans...).

el descens en ràpels per la mateixa via.

material: joc d'aliens i camalots fins el 4, tascons.

via molt bona de fissures i diedres, amb llargs curts perquè dóna moltes voltes, poc obligada i de bon protegir.

4 comentaris:

Jortx ha dit...

Quin títol de post més pervers.... o potser és la meva ment jejeje

És una via que m'agradaria fer tardo d'hora, i últimament està prou sol·licitada. Millor, més informació!

Fins aviat!

Iban Bessa ha dit...

tienes la mirada sucia!!!! jaja
la via és mt bona, i com q surt a les 100 millors s'ha de tatxar...

salut!!

Jortx ha dit...

Quan vulguis fer les de Canalda (Directe Estel i Somni pirata) avisa'm si vols, que no les he fetes =)

Iban Bessa ha dit...

la directa estel ja la tinc, però per la somni pirata no trobava companys de cordada, que els col·legues ja l'han fet tots... ja hi pots comptar!!! tot i que ara hi deu fer massa calor...