13.10.08

MALANYEU. Sector per tothom

dissabte quedem una colla de nivells diversos. on escalar quan vas un grup de gent amb necessitats des del V al 7b? amb bones vies de tots els graus? en un lloc preciós? amb solet i tranquilitat?                                   a malanyeu!!!


anem a les taules de la llei i fem alguna vieta a la paret del devesó.

la paret del devesó destaca per les vies de 3 o 4 llargs, moltes poc equipades amb cordinos i que necessiten un repàs. també té vies equipades amb parabolts per passar una bona estona (destaquen stoc de coc i la dels senzills, per la bona roca i absència de vegetació).
també hi trobem vies d'esportiva d'un sol llarg, amb dificultats entre el IV i un 6a, ideals per iniciació.

a les taules de la llei (porto temps buscant-hi els manaments, però de tant aprop no puc llegir-hi res...) hi trobarem vies esportives, perfectament equipades (alguna necessita una posada al dia, sobretot en tema reunions). 
la taula de l'esquerra és la bona per escalfar o per gent que busqui 6ens, sobretot senzillets.
la taula de la dreta destaca per les vies de 6c+ i fins a 7b+. la tònica és semblant a la seva veïna, però els forats més petits i roms, i les vies més llargues. és un lloc ideal per pulir la nostra escalada de peus (si no els posem bé ens inflarem d'avantbraços). aquí l'equipament està al dia.

aprofitant la visita, vaig provar ivan i vénen, 7a. amb aquest nom m'havia de sortir, i va ser a vista. és una molt bona via, d'uns 42m. el secret és anar bé de peus i tranquil (13 químics en 42m... però tots al seu lloc). per baixar R intermitja (fins allà deu ser 6b+/c).

les ressenyes a la guia del berguedà. per les taules de la llei no hi ha problema, però per les vies llargues del devesó millor consultar el vèrtex num. 219, i si ho trobeu, les fotocòpies o l'antiga guia d'escalades al berguedà (exhaurida fa moooolt temps).

3 comentaris:

Anònim ha dit...

On està situada aquesta pared?

Iban Bessa ha dit...

aquesta paret és al berguedà nord. uns 2km després de la tèrmica de Cercs, en direcció nord, hi ha el desviament. 2 o 3km i arribes al poble de Malanyeu. aparques prop del camp de futbol i en 10-15 minutets seguint el camí ja hi ets

Anònim ha dit...

la caseta que hi ha davant del camp de fubtol, on aparqueu tots els escaladors, és casa meva xD la vall de malanyeu i el seu paisatge són preciosos. heu de visitar la "font de les travesses". demaneu com si arriba a l'hostal Ca l'Anglada que hi ha just entrar al poblet.