25.11.10

MONTGRONY, LA FONT DEL PRESTILL. Tancant un cicle...

el retorn a l'escalada esportiva es va completar amb la visita a la font del prestill, un dels sectors més tranquils de montgrony, i amb roca sputnik!

aquí havíem passat moltes hores amb el calmet, quan estava equipant les vies noves del sector, de vegades tot un dia per escalar 2 o 3 vies, però passant molts bons moments. ara em sentia preparat per afrontar el repte que ja feia dos anys que tenia, encadenar el monstre del llac Nes, 7b/+, que vaig veure néixer i que tant gran m'anava  quan la vaig provar durant aquella temporada...

escalfo al sol a alpens-sora, un 6b+ molt maco i llarg, i que ja escalfa de veritat.

segueixo amb el primer llarg de pack anticrisi, 6c. és una via que m'agrada molt, entrada desplomada "de remar" i després diedre tècnic de forats. llàstima que no es conegui i no es faci gaire, vaig haver de treure herbes dels cantos, perquè és una via boníssima.

quan l'ombra començava a tocar a la via (i aprofitant la visita del calmet, que va tornar a escalar una mica...) poso cintes al monstre del llac Nes, 7b/+. em noto més valent que l'any passat (la última vegada que la vaig provar). passo el pas dur però "m'arrugo" en el següent xapatge i m'agafo a la cinta per xapar... el pas de bloc de dalt també em costa perquè no recordo com anava.

després d'un bon repòs hi torno. tot i que em noto més cansat, vaig escalant i aprofitant els reposos, passo el pas dur sense massa problemes, al pas de bloc em noto amb forces, i només em poso nerviós arribant a reunió (no m'agradaria equivocar-me i volar metres i metres...). ja està! el mite ha caigut, encadeno i sóc un home feliç!!!

tot i que em van dir que seria 7b, he vist que hi ha gent que l'ha graduat de 7b+ (i potser amb raó), per no moure'm d'aquí la deixo de 7b/+. un viote de 37 o 38m i 13 parabolts, dura i molt bona... BRUTAL!!!

he tancat un cicle, però se m'ha obert molt feina nova!!!

la foto és de l'any passat quan la vaig provar (i només es veuen els 2/3 superiors), aquesta vegada no tenia fotògraf... 

4 comentaris:

Jordi ha dit...

Felicitats Iban! ja l'any passat se t'hi veia bé, només era qüestió de temps que caigués!

Iban Bessa ha dit...

merci jordi!! tot i que l'eny passat estava a prop, les sensacions d'aquest dia van ser brutals!!!

salut!!

PGB ha dit...

M'has de passar una cantada de graus d'aquest sector :D

isacoc ha dit...

hola,
algú saps les graduacions de les noves vies del sector del malpas, a montgrony?
gràcies