11.8.08

BOLIVIA (I). Aclimatant

després de molts dies sense escriure al blog, ja era hora que comencés amb les cròniques bolivianes:

la opció més econòmica per volar a bolívia és entrar-hi per terra des del nord de chile (400€ menys per bitllet d'avió). el vol a santiago de chile va anar rodat, no vem perdre les maletes!!! des d'allà vem volar al nord de chile, a arica, on vem dormir.

arica està a la costa del pacífic, a 25km de la frontera amb perú i a menys de 400km de La PAz. vem agafar un bus cap a la paz. en 3 hores i mitja et plantes a 4.600m, tota una pallissa per l'organisme... controls d'aduana (al peu del volcà parinacota, tot un 6.300) i entrem a l'altiplano bolivià que, com el seu nom indica, és alto (3800m) i plano.

aquí hi fa fred, l'aigua està mig o del tot glaçada. està ple de ramats de llames, vicuñas i algun flamenc. arribem al vespre a la paz amb un mal de cap terrible, el mític "soroche" (o mal d'altura).

tota la nit dormint i l'efecte de l'aspirina fa que al matí ja ens trobéssim millor , però les costes de la paz (aquí tot fa pujada!) ens fan bufar, estem a 3.600m... tot el dia caminant, acostumant el cos a l'altura, fent alguna foto i fent el guiri, gaudint de l'espectacularitat de la ciutat i les vistes a l'imponent Illimani (6,438m).





després d'haver superat el "soroche" (mal d'altura) i haver passejat per la paz, tocava pujar una mica més per anar acostumant el cos. el següent pas és estar dos dies al llac titicaca.


vem sortir de l'hostal en un bus, que en 4 hores i passant l'estrecho de tiquina amb barca (nosaltres en una barca i el bus en una altra) ens va deixar a copacabana, a la riba del llac titicaca. lloc turístic i ple de hippies de tot arreu.


allà vem agafar una "lancha" i en una hora vem arribar a la isla del sol, el lloc on la cultura inca diu que va sorgir el seu déu viracocha i va crear la humanitat. el llac està a 3.800m i només arribar a la illa et trobes amb la escalinata del inca, 200 graons i després una bona pujada. total: l'hostal estava a gairebé 4.000m. a la tarda vem fer una volta ràpida a la illa, aprofitant per pujar dos dels seus tres 4000's (4.065m el més alt ).


tornant, un mate de coca tot veient la posta de sol al llac i a sopar truita pescada al llac. a l'habitació hem arribat als 12ºC, a les nits fa fred i dormim amb 3 mantes...


al matí tocava tornar, llevar-se i visitar unes ruines d'un palacio del inca (una mica cutres...) i lancha, dinar i bus a la paz.

oficialment ens donem per aclimatats!!!! començarem a fer muntanya!!!

3 comentaris:

Jortx ha dit...

Benvingut Iban!

Ja portava massa dies parat això! A veure quines en veu fer per sudamèrica.

He estat pujant bastant per les teves terres aquest estiu, que sàpigues que se t'ha girat molta feina per Riugréixer ;)

Salut!

Anònim ha dit...

Quina enveja, i quina fresqueta!

Iban Bessa ha dit...

jortx: ja he vist que has arrasat tot l'alt berguedà!!! a mi em queda molta feina per tornar-me a posar en forma... tornem a començar a fer roca un mes i mig després!

alpinaut: al final acabes ben tip de fresqueta i de portar el plumón a tot arreu (restaurants inclosos, ja ho aniré explicant), això de què no tinguin calefacció enlloc...