12.6.08

LA TROMPA DE L'ELEFANT. Boy-Roca

dissabte, després de les tibades de calders, el meu cos em demanava deixar els desploms de banda i anar a algun lloc on els braços treballéssin poc... cap a Montserrat!!!

toca fer una vieta i ens decidim per la zona de st. benet, a la trompa de l'elefant, a fer la clàssica Boy-Roca, 150m V/Ae, així la montse es comença a familiaritzar amb els estreps.


l'entrada és una rampa de III (IV entrant a la R), de 60m, i puc desmentir la llegenda urbana que diu que no té assegurances: hi ha algun cap de burí, el que costa és trobar-los (els vaig trobar de casualitat, molt amunt).

el segon llarg ja és més verticalet, IV+ amb dos espits.

el tercer llarg entra de ple a la part vertical de la trompa. es va afinant i tot i tenir moltes assegurances, aquestes estan ja bastant podrides. vaig tirant en lliure fins després de la xapa petada (així estalvio llaçar-hi un cordino i passar por), però més amunt les xapes molt fetes pols m'ho fan pensar i faig 3 A0's, un d'un cordino ronyós que posa els pèls de punta (les recuperables no entren al cargol, i em vaig oblidar el ganivet per canviar-lo... portar un tasconet per escanyar-hi no estaria de més). al final em falten cintes (en portava 15) i, com es veu a la foto, m'he de saltar un parell de xapes (total, estan bastant fetes pols...)


un llarg-curt i fàcil en diagonal a la dreta ens deixa abans del llarg de sortida, també facilet.

al cim fa fred i vent, sortim de pressa, desgrimpant el ressaltet i la xemeneia, i cap a l cotxe falta gent.

la via es fa bé sense presses en gairebé 3 horetes, amb 18 cintes i algun cordinillo (o tasconet) i un estrep (per si les mosques). està equipada amb espits (passables) i burils (molt fets pols).

li caldria un reequipament, ho dic per aquesta gent que es dedica a reequipar coses a Montserrat que no ho necessiten, per si volen fer un ús més coherent dels seus parabolts long-life.

4 comentaris:

Llorenç ha dit...

Bones Terrible! per fi alguna via del nostre nivell!
estic amb tu amb el tema del reequipament en aquesta via..estaria be un reequipament i una neteja.....però tot es temps, posar-hi i ganes....
Nosaltres hi vam portar un tasconet per tenir menys aventures amb cordinos....!!!


ep!!! també vam trobar el cap de buril! uns 4 o 5 metres per sota de la reunió! dona molta més vidilla per entrar a la R.

Apasiau! ara ja pots portar a la Montse a la Cadireta....je jje ej

Raquel ha dit...

Guai, m'esperaré que la reequipin!! Je, je!!

Anònim ha dit...

Ok!
Jo m'ofereixo per re equipar-la.
La setmana que vé, que tinc lliure, m´hi poso.
Després ja passaré la factura a la FECC a veure si subvencionen una part.

Iban Bessa ha dit...

una vegada reequipada entrarà a la categoria de love climbing!!!
si t'hi poses gràcies per endavant!!!!