28.1.08

VALL DE MARIMANYA. Val d'Aran

i diumenge 20 de gener, després d'haver dormit a l'aparcament del Pla de Beret, sortim foquejant per les pistes abans que arribi tota la "pijeria". pugem prop del telecadira del clot de l'ós i anem al coll que després de 500m de desnivell ens deixa a punt de baixar a la vall de marimanya. les vistes del mont valier són fantàstiques.


vista del pla de beret i del massís de la maladeta
la baixada és en una neu bastant difícil d'esquiar, entre glaçada i crosta.


una vegada al fons de la vall, posem pells i la remuntem tota, passant pels estanys gelats i anem a buscar una canal que ens porta a peu del cap de marimanya.des d'allà, ja amb grampons i els esquís a l'esquena remuntem fins al cim del Cap de Marimanya (2.662m).
després de desgrimpar per la cresta SO, i de desgrimpar una canal fins a poder-nos posar els esquís (i la montse amb un grampó per culpa d'una "avaria", seguint els graons que li tallava jo), ens calcem els esquís i més o menys encertant el camí retornem al cotxe.
era curiós veure les formes que havia deixat la pluja sobre la neu:total: 1.130m de desnivell en total i unes 6 horetes, per l'entreteniment de la cresta en inferioritat de gramponatge.