23.11.07

L'ESTANY. Berguedà

aprofitant que dijous al matí tinc festa, però no puc anar gaire lluny, aquesta setmana m'he decidit per l'estany, un dels millors sectors dels voltants de Berga.
accés en cotxe a 2 minuts de les parets, peu de via amb planell d'herba, còmode i maco, vies molt bones de 20 a 33m... què més es pot demanar? doncs una mica de sol...
com que el dia està ennuvolat fa fresca i hi ha humitat, però el fanatisme supera els factors adversos.
escalfem (literalment, les mans estan gelades) amb disneylandia, un 6a dels bons.
després aprofitem i fem la variant de l'edu, 6c a la guia del berguedà, però crec que està malament: si entres per disneylandia no arriba a 6c, posa-li 6b/+, i si entres pel llamp i el tro posa-li més de 6c, el pas del llamp és més difícil (crec jo).
després primera passada a el llamp i el tro, 7a+. passo el pas dur i caic a dalt... m'ho he de mirar més. al següent intent (5è del total) encadeno. la via és molt bona, 7a+ de veritat, amb pas de bloc d'entrada, placa fina a baix i forats a dalt. és de les que recomenaria de l'estany.
el narcís també encadena no àlex, no, 7a+ (?). tant aquesta com la vaquera desespera 7a+ (?) també creiem que estan sobregraduades. les dues són molt bones, però no crec que passin del 6c+/7a.
i cap a cas a dinar de pressa, que a la tarda toca currar!!!