5.10.07

RIUGRÉIXER. Nou sector al Berguedà

aquesta setmana vaig fer una visita al nou sector que està equipant el Calmet, a Riugréixer.
el sector està situat a la carretera de Bagà a Coll de Pal, al km 2,5, just a prop de la carretera. hi ha vies a les dues bandes de la carretera, amb orientació est i nord. és un bon sector de tardes pels dies de més calor, i a l'hivern segurament hi farà massa fred per escalar.
hi ha dues vies que va equipar ja fa anys el Cunill, i que ara està reequipant. estan al sector est, just a l'esquerra del tot i ténen el nom a peu de via:
"pim pam" 6a
"directa pim pam" 6a+ i més fineta que l'anterior
dues bones vies per escalfar i conéixer una mica la roca
també vaig provar "la minyona" 6b, just al costat. aquesta és molt tècnica i curiosa, i s'hi ha d'escalar sense pressa i amb paciència.
seguint a la dreta tenim un 7a, 6b+, i les vies de la dreta (5 o 6) van del 7a+ al 7c+, excepte la última que deu rondar el 7a (atenció amb aquesta, té 35m i amb corda de 70 t'has de despenjar fins a la baga i passar la corda per seguir despenjant-se, sinó no s'arriba a terra!!!).
a l'altra banda de la carretera tenim el sector nord, amb quatre vies, jo vaig provar la segona començant per l'esquerra "febre conillera" 7b. molt bona, desplom de molta presa i continuïtat sobre roca una mica "ordesiana". les altres vies són 7b+ i 7c aproximadament.
és un sector molt nou, que encara està creixent i els graus podrien ballar una mica (tot i que sempre són orientatius, falta que més gent dóni la seva opinió). les ressenyes de moment encara no estan fetes, però més o menys es pot intuïr per on van les coses amb aquestes indicacions.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Mira, fa 4 dies algú em va parlar d'aquest lloc.

Gràcies per la info i gràcies a en Calmet

Jortx ha dit...

Jo vaig estar-hi ahir i el lloc és prou ben parit, tot i que a les vies més noves encara balla algun bloc....

Des de l'esquerra van dir-me:
6a-6a+-6b+-7a-6c-7b-7b+-7c-7c+-7a+
I a l'altre banda:
7b-7b-7b+-7c

De noms només sé la Pim Pam i la variant perquè estan apuntats...

Ramon Maeso ha dit...

naltros hi vam anar fara uns deu dies i el lloc està prou bé, sobretot l'accés per un coix com jo, je,je-

hi han algunes fotillos al meu blog

vam passar una mica de fred i tot, abrigueuvos

salut bous

Anònim ha dit...

Hola, només comentar que tant Greixer com Urús estàn dins del Parc Natural. Estaria bé que no fessiu molta difussió, bàsicament pq si al passar es veuen una o dues cordes, doncs és fàcil "no adonar-se", pero si comencen a aparcar cotxes, molta gent... acabaran per donar l'ordre de desequipar.
El lloc està molt bé, felicitats a l'equipador :)

Iban Bessa ha dit...

urús si que és al parc natural, però riugréixer queda fora del parc. el parc comença uns 50m més amunt seguint la carretera