21.10.07

COLLEGATS. Tanger

divendres al vespre marxem ammb la montse cap a collegats. després d'un petit ensurt amb el cotxe i un porc senglar, sopar i dormir prop de les parets.

dissabte ens llevem i fa fred, bastant fred... esperem que el sol escalfi i a les 10 sortim cap a la roca del pessó, 10 minuts com a molt aproximant i som al peu de la TANGER, 450m 6a (V obligat)i equipada amb parabolts.



entrem i el fred es deixa notar, l'agulla del gos fa ombra als primers llargs, molt bons i verticals. empalmem el 2n i 3er llarg, sortint un llarg de 40/45m i 6a atlètic.


el llibre de les 100 millors del soldevila li dóna 6b al 5è llarg, però crec que no hi arriba, és un diedre de 6a/6a+ que surt molt bé i molt protegit.


després la via afluixa una mica fins al jardí, on aprofitem per escalfar-nos al sol (que s'ha anat amagant darrere la paret durant tota la via) i menjar una mica.


caminar pel bosc i atacar els tres últims llargs, molt bons també. el penúltim de 6a amb un pas de bloc molt protegit que es deixa fer bastant bé.


i finalment sortir per dalt al sol i baixar per la "ferrata" cutre fins al cotxe.


la via la vem fer en 5 horetes, parant una estona al jardí de relax.

material: 16 cintes si empalmem els llargs 2 i 3, 15 si no els empalmem. la via està cosida a parabolts i algun pitó, no fa falta res més de material.

ara hi comença a fer una mica de fresca, però la via és molt bona i "disfrutona"

3 comentaris:

PGB ha dit...

Molt bona pinta te la Tanger :)
A veure si començo a anar cap a la zona lleidatana del nostre Pais, que tot i ser la que mes roca te, es la que tinc mes oblidada! :(

Amunt!

Iban Bessa ha dit...

a mi la tanger em va agradar moltíssim: bona via, bona roca i molt equipada (és poc obligada i pots probar tots els llargs difícils sense por, que surten). a collegats hi ha altres vies molt bones (sang de crack, passage pour l'impossible...), i a totes les terres de ponent, necessitaríem tres vides per poder escalar per tot arreu...
salut!!!

Llorenç ha dit...

Bones!!!

quins bons records!!! la vam fer no fa massa i es molt guapa i entretinguda! tot i el pati que té en els primers llargs, no es fa pas complicada, sembla més atlètica del que en realitat es!
Bona feina!!