12.4.10

CANALDA. Somni pirata

el dilluns de pasqua, finalment fem coincidir les agendes amb en jortx per anar a "tatxar" una de les clàssiques que ens falta als dos. anem a Canalda, a la somni pirata, 220m 6b (6a obl.). a part de fer una de les clàssiques de canalda, en tatxarem una altra de les 100 millors.

com que canalda no és una paret mediàtica, estem sols en tota la paret!!!


la ressenya de l'edunz:



i el seu post. i el post del miquel sabadell

ens decidim a entrar pel primer llarg de la funció delta, equipada amb parabolts i opció recomenada, em toca a mi:

L1: anem escalfant en l'escalada canaldera, 6a de panxes i buscar la lògica de la via, bastant assegurada amb parabolts. l'última panxa millor no fer-la i sortir a la dreta cap a la somni pirata original (tal com diu la ressenya), perquè és on hi ha el pas més dur del llarg.



L2: és, potser, el llarg més expo. una placa de V (que pot ser de fins a 6a segons per on passis) amb un tercer burí bastant lluny, on millor no caure. un llarg i fàcil flanqueig ens acaba el llarg.


L3: sortim recte amunt, a buscar un segon burí bastant amagat. és millor xapar només una de les dues cordes als dos primers burils. després flanqueig a dreta on xaparem l'altra corda. flanqueig a esquerra a buscar el pas de 6b bastant ben assegurat. una altra panxa i reunió (aquí vaig fer un pont de roca amb un tascó per protegir l'entrada a R del segon, que és en flanqueig, per variar... llarg molt bo i treballós.


L4: el més difícil és un diedre cec de 6a, un llarg d'escalar. la primera panxa es protegeix amb l'alien groc.

L5: 6a combinat amb Ae. els dos primers 6a's no presenten problemes, però el del final, potser perquè l'Ae el vam fer sense estrep, ja comporta més estress, els braços ja no estan per tantes alegries...


la reunió és panoràmica de collons, es veu en jortx a la R4 i els meus peus a la R5:

L6: llarg cutre de sortida, on s'ha de vigilar amb la roca i amb no quedar-se amb la sabina als dits.

des d'aquí busquem el millor pas entre els boixos per sortir dalt de la paret. si flanquegem cap a l'esquerra i passem de llarg la canal dels ràpels fins a una pista i després agafem un caminet a l'esquerra, en 45 minutets estarem al cotxe.

material: 12 cintes (bàsicament per l'Ae), algunes millor molt llargues, algun tasconet i un parell d'aliens (que potser podrem posar). si es va just de forces, un o dos estreps per persona. imprescindible doble corda.

aproximació: 10 minuts des de la carretera.

la via està "equipada" amb burils i pitons, és una mica expo (però amb calma tampoc hi cauràs) i s'hi ha d'escalar tranquil, però és una molt bona via, d'aquelles que enganxen i que et deixen satisfet amb la feina feta. una via clàssica, d'aquelles que has de seguir la lògica de la paret, buscant debilitats i mesurant els moviments abans de fer-los, una via d'ESCALADA!

4 comentaris:

edunz ha dit...

i tant, una via bona bona d'ESCALADA... tota una paret sencera que s'ho val

Amadeu ha dit...

Hola,
El llarg més expó es el primer.A mig llarg et trobes el pas clau que es de V,llis i sense mans i a uns 20 m. de terra.No pots possar res i si caus,ja t'ho pots imaginar.Jo hem vaig garratibar,pero per sort,el company va passar.Moltes cordades no fan aquest llarg.Es pot dir llavors que han fet la Somni Pirata?
Gaudeix i grimpa!
Amadeu

Amadeu ha dit...

Hola,
M'he precipitat i la memoria m'ha fet una mala jugada.
El pas dificil es mes de V i si caus abans d'arribar al segon seguro tocas terra,despres ja es asumible.

Records!
Amadeu

Iban Bessa ha dit...

a nosaltres ens van recomanar entrar per la funció delta. i el joan i el riki que havien fet l'entrada original em van dir que tampoc n'hi havia per tant...
potser hi hauré de tornar a fer el primer llarg...