3.7.08

BALAITUS

després de trobar-nos diumenge 22 de juny per sopar al refu de respomuso amb el joan i la teresa, anem a dormir d'hora i dimarts sortim a quarts de 7 en direcció al balaitus, 3.144m.
abans d'arribar a la bretxa de latour avancem a dos asturians una mica temeraris, ens equipem al peu de la bretxa (on hi havia molta neu) i cap amunt.
ens encordem per fer la part mixta de l'esperó, els dos últims "llargs" de 30m. el poc gel que hi ha es desenganxa de la roca... aquí els asturians es van cobrir de glòria: després de "riure" perquè ens encordàvem van aprofitar les nostres cordes com a cordes fixes per tibar-se... fantàstic!!!)d'allà fins dalt només queda un flanqueig on és important anar alerta i no patinar amb la neu, que el pati és bastant gran.

al cim fa vent i fresca, cap avall!!!
hi ha una bona vistade les frondellas:
muntem 4 ràpels a la bretxa fins a destrepar per la neu i avall que fa baixada (i es baixa molt de pressa).parem un moment al refu a menjar i pagar i cap al cotxe, que encara queda una estona i la baixada amb la calor es fa bastant pesada.des del refu al cim es puja en 1.000m i 3 horetes (perquè la bretxa t'entreten una mica). al corda de 60m es necessita perquè els ràpels són de 30m (parabolts). si hi ha poca neu el casc es torna imprescindible!!!

2 comentaris:

ari dragonet ha dit...

precioses... les fotos!

tinc tants paradisos per trepitjar!

bona muntanya! :)

Jaumegrimp ha dit...

Frondellas i Balaitoús, bona trescada! l'estiu passat vàrem fer tota la cresta de l'agulla Cadier al Frondella Occidental, una cresta elegant sobretot del Frondella Central a l'occidental, recomanable malgrat la descomposició de la roca.