18.9.08

RIUGRÉIXER NEWS

després de les alpinades estivals, aquest any m'he retrobat amb l'escalada a riugréixer, un bon lloc on posar-se les piles de pressa o "morir" en l'intent (sobretot els braços...).
després d'uns dies retrobant sensacions, tornant a fer "pell" als dits i una mica de pila, la fanàtica activitat del ricard calmet i del joan cunill obrint noves vies m'ha motivat a seguir "tatxant" i provant vies.
els resultats, una mica ordenats:
a la cara oest
  • a la dreta de la derbi variant tenim sanagrills, 6c+: entrada potent i secció tècnica d'invertits i peus claus. si t'equivoques estàs venut, surt en dos intents.
  • a l'esquerra de la derbi hi ha plakenika, 6c/+: nova graduació consensuada, més fàcil que sanagrills, surt a vista. placa fina fina.
  • a la seva esquerra una nova via del joan cunill, rikipark, 6a+: entrada mig rabiuda i després a escalar placa/repòs. maca i agradable
  • de les tres maries, la de la dreta, 6b+ segons la ressenya, jo em permetria el luxe de dir 6c, difícil a vista, surt a la segona. molt tècnica i fina de placa, amb alguna "volta" poc evident.
  • si anem a la corda fixa de la cara més nord comencem amb malalts de pedra, 7a a la dreta i 6c+ a l'esquerra. les dues boníssimes, entrada comuna a bloc, roca delicada un tram fàcil i després es bifurquen amb desplom de remades i "bicicletes". els bíceps ho noten... 3 intents a cadascuna (un d'ells massa cansat per treure'n res positiu).
  • seguim per la corda i arribem a riugréixer, 6c a la dreta i peggy sue 6c/+ a l'esquerra, amb entrada comuna. la de la dreta llarga i "d'escalar", boníssima surt a vista, la de l'esquerra més tècnica i poc evident surt a la segona (gentilesa de'n cesar casado, està més assegurada que la veïna).

i com dèien als dibuixos animats: "eso es todo amigos!"

de moment anem escalant a la nord, que quan entri el fred haurem de buscar el solet... tot i que el calmet sembla decidit a que no acabi la feina i ja treballava en una nova línia a la zona de la corda fixa, un altre 6c+????

els graus són una mica "riugéixer", no regalen res i en molts llocs podrien tenir un plus de més, però ens hi anem acostumant i cada vegada ens sembla més normal... i com que les vies són boníssimes i el grau és orientatiu ens ho passem igual de bé!!!!!!

7 comentaris:

Jortx ha dit...

Esperava el teu post de retorn a riugréixer =)

Ara ja fa dies que no hi vaig (a l'últim, el Ricard acabava d'equipar la Riugréixer) i me'n falten mooooltes per provar.

A mi tant la Sanagrills com la Plakenika em van costar dos intents, però puc "presumir" d'haver fet de les primeres ascencions (se'm van trencar cantets a les dues...).

A la nord només he provat la Malalts de pedra dreta (al blog del Calmet diu Malats; jo em pensava que era un joc de paraules seu =P) i em va semblar guapa, però esperaré que s'hagi transitat més abans de tornar-hi.

Apa bou, a seguir aprofitant els últims dies càlids!

Anònim ha dit...

Riugreixer mola, les vies son molt guapes, l'equipador ha fet una gran feina i li estic molt agrait, i vosaltres feu una tasca de difussió molt bona.

Pero hi han coses amb el grau que no entendré mai.

¿Posem uns graus que ja de saque reconeixem que son incorrectes?

"els graus són una mica "riugéixer", no regalen res i en molts llocs podrien tenir un plus de més"

Quina necessitat hi ha? Sempre la liem en aquest tema.

Si la via sería 6c per quasi tothom i quasi a tot arreu perque li posem 6b+?!??!

Quines ganes d'enrredar amb el grau, no? que guanyem possant aquest plus de menys? volem presumir de que al Berguedà som més forts?

Hi ha coses que mai canviaran... :) :) :)

Apart d'això ¡moltes felicitats!!!!

Iban Bessa ha dit...

jortx: tranquil que les vies s'han transitat bastant, estan molt marcades i els cantos "homologats" per tibar-hi fort!

k: qui té la saviesa per dir que un grau és correcte o incorrecte? el grau de la resta del berguedà és correcte? lauri és 7a?o ho és marilin? i aquelles vies que quan estan marcades es decoten? no esten "regalant" molt el grau? importa si una via és 6c+ o 7a si és bona? no és més important que en un sector el grau sigui coherent entre totes les vies? i si vas a calders, a la moretona o a montgrony? també és "incorrecte"?
no es diu que el grau és ORIENTATIU?
jo crec que ja s'aniran ajustant amb les repeticions, però no crec que se'n vagin molt.
potser no puntuaran tant a 8a.nu però independentment del grau les vies són boníssimes i la feina dels equipadors impagable!

Anònim ha dit...

Sí, el més important es que son molt bones i que els equipadors son uns cracks! :)

Anònim ha dit...

Hola Iban,
No crec que es pugui trobar a ningú amb més metres quadrats escalats que tu. Ets un crak.

Ens veiem algun dia

Ernest

Anònim ha dit...

Hola Ivan, et passo el nom de les dues vietes q vaig obrir per quan retoqueu les resenyes: A l'esquerra de Riugréixer --> Peggy Sue
a l'esquerra de Bous i Esquelles --> Fiona.

Salut

Iban Bessa ha dit...

ernest: si vols et passo el telèfon del riki o el calmet, ells si que porten metres i metres... jo sóc un aprenent

cesar: moltes gràcies, ara ho rectifico a l'entrada! encara em falta per tatxar la fiona, però tot arribarà... peggy sue molt maca i tècnica, bona feina!!!!