1.4.10

OS DE BALAGUER. Al mal temps, bona cara

dimarts teníem intenció d'escalar a Montrebei, però tot dormint al prat de sant llorenç s'ha passat tota la nit fent ruixats... al matí està ennuvolat, fa bastant vent i bastant fred (3ºC), com que de tant en tant encara van passant gotes, descartem l'opció Montrebei. anem fins a la carretera a veure com pinta el temps, a buscar alguna paret al sol, sense resultat. al final ens decidim per anar més al sud, anirem a os de balaguer a fer esportiva. les ressenyes les podeu descarregar aquí, però millor actualitzar-les al bar del poble.

aquí el dia no està tant tapat, i fins i tot acaba sortint el sol.



escalfem en una via que no surt a les ressenyes, a l'esquerra de kin-tostao. no sabem el grau, però és més de 6a.

seguim amb no m'atabalis, 6b+. molt maca, amb un pas difícil al la fissura.

anem pujant de dificultat, vasectomia al dia, 6c. té un desplom amb canto i una llastra molt estètica, després placa i desplom final. molt divertida.


seguim amb la progressió, fanàtic, 7a. aquí la dificultat està en una seqüència de gotes d'aigua molt petites, després és més fàcil i desplom de canto final. també surt a vista i posant cintes, no crec que sigui un 7a massa difícil.

després em fico a masala, 7b. desplom i el pas de regletes a la sortida. no crec que sigui molt difícil (per ser 7b), però no em surt a vista. a dalt la placa és fineta i maca. no li faig cap més intent perquè el joan no la vol provar i només tenim un joc de cintes (és el que té agafar el material de paret...).

per rematar el dia (i la pell dels dits) fem aida, 6b+. molt estètica i divertida, una bona manera d'acabar el dia.

el joan acaba a dragolins crack, 6a+, molt estètica.
quan marxem anem a fer una visita a santa linya. visitem el sector del camp de futbol, que té molt bona pinta (algú sap on puc trobar les ressenyes?), i després anem a veure la cova, que regalima aigua per tot arreu...

al final hem convertit un desastre de dia en un bon dia d'escalada!!!

4 comentaris:

ignasi ha dit...

tant d'Os de Balaguer com de Sta. Linya com d'Alòs o Sta. Anna hi ha una guia de Luichy (escalades al salvatge oest de Catalunya). Hi surten més vies que en aquestes ressenyes(encara s'han equipat més de les que surten a la guia.

Anònim ha dit...

Hola,

la via a l'esquerra de kin-tostao es diu l'"Esperó del nico" i és un 6b.

Salut!
Enric (Olesa)

Iban Bessa ha dit...

moltes gràcies als dos!!!

Anònim ha dit...

bam esmorsa al bar de cal fuste mol be us el recomano