29.9.09

MONTREBEI. Via del corb

cap de setmana de retrobada (ex-combatientes). quedem divendres a àger amb els mestres de ressenya, sopem i anem a dormir al prat de st. llorenç.

dissabte ens llevem d'hora i enfilem cap a la via del corb, 450m 6b (obl.).






ens dividim la via a terços, comença l'albert:

L1: comú amb la latin i els incrèduls. 6a que ja t'ensenya per on van els trets. reunió d'un cap de burí a reforçar. hi ha la possibilitat de muntar una R de 2 o 3 burins al costat d'una sabina, a l'esquerra (buscar...)

L2: aquest és dels llargs bons, 6a molt maco i un parell de passos de 6b (si voleu anar a vista no us mireu la foto, jeje) en travessa a la dreta. regleta i gens obligat.



L3: aquí empalmem llargs, com recomana en kletterer a la ressenya de ressenya. primer tram de 6a (tibadeta) i V+. molt maco.

L4: travessa fàcil a la dreta.

L5: ara començo jo. em toca un dels llargs més lletjos de tota la via. li donen 6a, però té molts matolls i roca dolenta. és més fàcil del que sembla.


L6: aquí entrem de ple en les xemeneies i diedres. comença exterior. 6a atlètic (és el mateix que fer atletisme??).

L7: aquest és més fàcil, però la roca no és tant bona.


L8: aquí m'embolico una mica. ja s'escala per dins, la xemeneia està plena de merda d'ocell i patina. empalmo llargs, convertint-se en el llarg que més em costa. 25m + 30m = 55m??? doncs no! demano quanta corda porto quan em sembla que hauria de muntar reunió, 45 diuen, la ressenya marca una mica a la dreta i tornar a l'esquerra.. deu ser a sobre, la reunió. de cop i volta em trobo amb el pitó de l'offwidth als peus, i sense gaire corda més... destrepo fins al pitó i em despengen fins on estava abans. munto reunió...


L9: li toca al jordi. el sentim protestar, però avança sense pausa. diu que no és tant difícil. i té raó. l'escalem de cara a àger. té bons peus (gotes d'aigua) i la roca és adherent. empotrant el genoll i taló esquerre em quedo sense fer força. pot ser 6b, però no sembla tant expo (és difícil caure).



L10: canal amb terra, heures i altra vegetació. és el més lleig amb diferència!!

L11: xemeneia, més espectacular que difícil, sobretot el desplom de dalt de tot.

sortim satisfets per dalt, contents per no haver-la trobat tant difícil ni tant expo, contents per les 7h 45min tot i ser cordada de 3.

de material portàvem 14 cintes, joc complet d'aliens i camalots fins el 4, repetint aliens i camalots fins el 2 (per empalmar i muntar reunions, que estan gairebé totes desequipades). es podria repetir el 3 també..

ens agraden molt els tres primers llargs, les xemeneies ja no tant, tot i que alguna no està gens malament.

xerrada amb els de la delfos i tothom que passava per allà i cap a sopar, fotos i birres amb la colla de les vacances a ailefroide.

2 comentaris:

marc ha dit...

buf...ja se que es una clàssica que s' ha de fer, pero, val realment la pena? Mirant les fotos ja em ve mal rotllo...
Felicitats per la via.
Apa siau

Iban Bessa ha dit...

com has dit, s'ha de fer. val la pena per treure's el mite de l'offwidth i de les xemeneies, on t'arrossegues però tampoc tant. tb val la pena pels primers llargs, molt bons.
salut