8.6.08

CALDERS. Quan a Berga plou, les tardes a...

suposo que ja heu sentit a dir que a Berga plou... hi plou cada tarda... portem més de 600 l/m2 des de primcipi d'any, 200 l/m2 només els 6 primers dies de juny!


i si només tens les tardes per escalar què fas? marxar de Berga!!!
amb aquesta excusa anem a Calders. hi havia estat fa algun any, llavors vaig pensar: "això es trenca tot, no crec que hi torni"... doncs ja hi he tornat, i m'agrada!!!




dimarts primera incursió, el temps no ens dóna per gaire, escalfo amb primera línia, 6a. em sembla facilet i maco.

després ens fiquem a foteu-li canya, 6b+. aquesta de fàcil no en té res, em van dir que abans estava de 6c. a vista no surt, i com que es posa a ploure fort, em mullo per desmuntar-la en top rope.


en les següents visites l'ernest m'ha fet de "local" aconsellant bones vies:

la calavera, 6a. molt maca, bona per escalfar.

dels xais, 6b+. segueix escalfant. si aquesta és 6b+, foteu-li canya és 6c. aquesta surt bé, posant cintes.

barrut, 6c+. aquesta em costa 4 intents. la gent que corria pel sector em van dir que és un 7a decotat, però que creuen que segueix sent 7a... jo també ho penso. molt maca, encara em fan mal els braços.

corb, 6a+. aquesta no val tant la pena, roca patinosa... només serviria per posar cintes a colla de pencus (7a+).

disbauxa, 7a. tot i que la vaig provar cansat, té un pas dur i desagradable a dalt, trigaré a repetir-la.

i amb aquest mal els bíceps que et deixa calders quan no hi estàs acostumat, el següent en què pensava era en anar a montserrat a fer alguna vieta, o tornar a fer alguna placa berguedana.

de totes formes: tornaré!!!

2 comentaris:

Jortx ha dit...

Per fi et deixes veure per terres bagenques :)

Estic bastant d'acord amb els comentaris que fas. De la Barrut sé que al principi la via sortia recte per l'esperó, de manera un pèl forçada, i la cosa anava pel 7a/+. Quan la gent la va començar a fer, van veure que sortint pel diedret de la dreta era més fàcil i per això es va quedar amb 6c+. Jo no la tinc feta encara.... em patinen els peus al diedre!!!

Si vols una recomanació, no deixis de provar La bèstia parda, és sens dubte la millor que he fet al sector. El que passa és que si només hi vas quan plou, aquesta és la primera via en mullar-se....

Salut!

Iban Bessa ha dit...

el pròxim dia que hi baixi en sec tinc pendent la béstia parda, ja me l'he mirat aquests dies...
i del barrut, amb el què patina de peus a la sortida crec que el 7a tampoc li tornaria a quedar gran, vaig caure 2 cops sortint del diedre per peus patinosos!

salut!!!