14.8.10

CAVALLERS. Dentrometidos... on ens hem ficat?

dimarts ens llevem d'hora, toca caminar una estona en pujada i volem fer la via al sol el màxim temps possible (tenint en compte que som una cordada lenta). avui pugem a la 4ª agulla de comalestorres, a la dentrometidos, 235m 6c (6a obl.).

la ressenya del luichy (mig grau pujada respecte de la guia de cavallers, però crec que totalment encertada):


a peu de via trobem una cordada que comença la blues, just llavors arriba una cordada de dos que vénen a la mateixa via, els deixem passar per no fer-los anar massa lents.

veient com pugen el primer llarg, i portant només la ressenya del llibre, el fran es decideix a fer el primer llarg...


L1: la ressenya del llibre marca V, la del luichy V+ i la de la guia antiga 6a... una placa d'adherència amb només 4 espits que fan vibrar als que no estem acostumats a no agafar-nos enlloc. el llarg més psicològic. quan acaba el fran decideix que la resta de la via és per mi.

L2: sortida de bloc de la R que es resol amb un parell d'A0's, després és fàcil fins a la R2.

L3: llarg preciós, comença amb un sostret que es pot passar d'A0, després una placa boníssima amb un altre passet de confiança i deprés fàcil a la R.


L4: per variar comença amb un pas de bloc, després flanqueig a esquerres a buscar la guitarra del jimmy hendrix, una bavaresa fina fina que et porta a un passet de 6a+ que, finalment, resolc sense fer A0 (ja era hora que passés un sostret sense "guarrejar-lo").


L5: diedres tècnics on costa completar els parabolts de via, V+. aquí m'equivoco de reunió (per no mirar la ressenya i em fico a la de la john lee hooker.

L6: em sembla que surto per la john o per la blues, perquè enlloc d'anar a l'esquerra al llarg anterior he anat a la dreta (això passa per no mirar la ressenya...). surt un llarg molt atlètic que arriba directament al ràpel.

d'allà, un ràpel fins a les vires i avall (amb peus de gat, que les vambes són a peu de via).

una via boníssima i directa, on el llarg més obligat és el primer (per un mortal no acostumat a l'adherència), amb la resta de passos durs en sostrets puntuals i bastant equipada. per completar, un joc d'aliens i camalots fins el 3.

baixem amb la calma cap a fer-nos una bany d'aigua "fresca" a la riera, just al mateix lloc on refresquem les cerveses del berenar. segons el matapà és inhumà...