18.2.08

ÀGER. Fanal nocturn

dijous decidim amb el joan acostar-nos al montsec. cap a àger falta gent, hem de "tatxar" alguna via de les 100 millors del soldevila. davant del dubte entre amor de madre i fanal nocturn, el temps s'encarrega de decidir per nosaltres: 3ºC, airet i boira... anem per la més fàcil!!! fanal nocturn, 250m 6a+ (6a obligat), la ressenya dels ressenya.

des del cotxe l'accés és evident, pugem de dret i a peu de via hi tenim el nom... fàcil!


aquí s'acaba la part senzilla:

L1: 6a+. obliga bastant... amb el fred no em sento les mans i m'acabo penjant just on apreta més i s'acaben els espits.

L2: llarg trencadot de tràmit, IV+. el faig amb guants, encara no he recuperat les mans

L3: IV+. fàcil, bona roca i estètic. quan vaig de primer em trec els guants... sóc un cagat!

L4: 6a de fissura-placa difícil i obligat, seguit d'un desplom i fissura de V+ amb bon canto



L5: diedre obert i rarot de V+. el fred aquí a dalt és més extrem... neva una miqueta i hi ha boira.

L6: IV+. llarg de tràmit, també es pot fer amb guants.


L7: llarg molt bo de fissures de 6a. entrada de bloc, fina i a buscar un monodit! amb fred és dur. la reunió és d'un sol espit i s'ha de reforçar (camalot del 2 molt útil).

L8: flanqueig per una vira i a buscar un diedre de IV per sortir. curtet.



fa fred, sortim corrent seguint les fites per baixar.

en 3h i poc hem fet la via, amb aquest fred havíem de córrer. de material: semàfor d'aliens i camalots fins el 2. bagues. el grau, en general, és bastant obligat, però la via és molt bona, sobretot si fa sol!!!!!!

6 comentaris:

marc ha dit...

si amb aquesta rasca us arribeu a posar a l' Amor de Madre us quedeu sense dits...
Felicitats per la moral

Anònim ha dit...

Aquesta via obliga bastant, molt. I en Soldevila li dóna V+ obligat... Al penúltim llarg o fas 6a a la primera o et fots una hòstia contra la repisa...

Iban Bessa ha dit...

si, és força obligada, del V+ del soldevila res de res (sempre ho ajusta bastant), 6a i a vista (com dius tu), sinó de peus a la repisa. sort que amb el fred el cervell també es refreda...

l'amor de madre queda pendent per un dia de sol, que els meus dits han de durar molts anys més!

Anònim ha dit...

Per cert, la que ens va agradar molt d'allà va ser l'Alba Artigas. Tot i que no surt a la bíblia, crec que és millor que la Fanal Nocturn. Molt variada, i amb un últim llarg boníssim.

marc ha dit...

posats a recomanar; al meu parer, les millors son l' Espero de les Colobres i Amor de Madre, la primera mes aventurilla i la segona mes grau i equipada, amb plaques molt bones.

saumi ha dit...

Bones, felicitats per fer la via en aquestes condicions, veien els comentaris, estic d'acord en que la millor és l'espero de les colobres després amor de madre i l'alba artigas, al meu pare és la més aventurera de les tres apart de tenir un traçat també prou bo. Lo que no entenc es com és que hi ha el fanal nocturn a la "bíblia" tenin aquestes veines tant bones.
Salut