12.9.07

INDIA (III). Kang Yatze 2

com ja he explicat al trek, ens vem desviar una mica de la ruta tradicional del trekking de la vall de markha i vem fer nit al camp base del Kang Yatze, a 5.030m.

el kang yatze 2 és la punta de la dreta, la ruta segueix pràcticament tota l'aresta que es veu davant a l'esquerra

a 2/4 de 2 toca llevar-se, esmorzar i poc més tard de les 2 dela nit sortim amunt. no fa massa fred.

el camí puja per la morrena, enmig d'un caos de pedres que fan que perdis i retrobis el camí contínuament. arribem a la glacera massa avall (no hi ha lluna i no es veu massa res, però és la nit de st. llorenç i al cel tot sovint veiem estels fugaços) i està en gel viu... seguim pel límit morrena-glacera fins al punt més alt de la morrena. aquí hi ha més neu, tot i això està molt dura. la pujada és un pendent mantingut d'uns 35º, havent de creuar 3 esquerdes, fins al tram on entres a l'aresta, que es posa més dret. aquest és el tram que més em costa, entre 5.800 i 6.000m.



seguim per l'aresta, també bastant dreta, que poc a poc es va tombant i una mica abans d'arribar al cim es comencen a veure les banderes d'oracions... finalment, a 2/4 de 9, fem el cim del Kang Yatze 2, de 6.130m.

vistes de l'aresta (a dalt) i del kang yatze 1 (6.400m) des del cimd del 2 (6.130m)

una cordada de francesos arribant a cim ( a dalt) i vista panoràmica des del cim (a baix)


l'altura es nota, és el meu primer cim de 6.000m. mengem una mica i comença la baixada...
la neu es degrada ràpidament, està bastant sopa i passar les esquerdes ja és cosa de saltar una mica llarg...
la morrena es fa molt pesada, de baixada, però a 1/4 de 12 som al camp base, amb una mica de mal de cap i poca gana (coses de l'altura...)

vista dels 2 cims més alts del kang yatze (en té 7). la ruta puja fins al punt més alt de la morrena i creua en diagonal la glacera fins a buscar l'aresta final

en total poc més de 1.100m de desnivell, que sumats a l'altura, m'han fet bufar bastant...