22.4.12

MONTREBEI, PARET DE CATALUNYA. Globeros en Alaska

El cap de setmana passat anem amb en Jordi cap a Montrebei. Tot i que la meteo no era la millor, la nostra agenda no donava per gaire combinacions més...
Anem amb l'objectiu de fer la Globeros en Alaska, 255m, 7a/+ (6b+/c obl.)

Nosaltres portàvem les ressenyes d'en luichy i d'en ganxets. Segons la nostra opinió la mitjana de les dues s'acosta molt al que realment ens vem esforçar:



Sortim de la furgo amb fred (4ºC) i el cel amb núvols prims, anem d'hora per evitar l'aigua prevista pel migdia.
Començo jo,
L1: entrada de regletes 6a+ i després diedre de 6a molt maco (el vem trobar una mica humit) on entra tota la metralla que portem


L2: fissureta fins a la primera xapa, després placa fins al pas més difícil als dos pitons (6b+, aliens)


L3: un dels llargs "coco" per fer en lliure. Hi ha un tram de fissura entre dues xapes que és difícil i costa de protegir (tascons petits, camalot groc i alien taronja). Faig dos reposos, 6c segur. Després més fàcil (6a+) fins la R (ponts de roca equipats). Durant aquest llarg ja han començat a caure gotes... Quan arribo a la R resulta que només hi ha un bolt, algú s'ha emportat el pitó (també passa en l'altra reunió parabolt+pitó).

L4: en Jordi, només sortir de la repisa, arrenca un peu bo i torna a visitar-me...el llarg té un tram difícil i obligat per passar un esperonet, et plantes sota un sostre i comença el festival de placa de canto petit boníssima (i difícil, 7a/+). De segon encadeno justet, amb els dits completament insensibles pel fred... és el llarg més obligat (6b+/c?).



L5: placa amb fissureta amb un parell de passos difícils (6b+), després fàcil fins a la R (V).



L6: un tram de cantos rodons (6b+) et porta al pas de bloc. De segon em surt bé, però perquè el Jordi me'l canta... 6c+/7a.


L7: ui ui fins al parabolt, després sostret de 6b amb roca bastant trencada, placa de mirar-t'ho de 6a amb pitons i fissura amb sabines per sortir de la paret. R uns metres més enllà.

El temps segueix plovinejant i les cortines de precipitació ens donen voltes i s'acosten, marxem cap al cotxe!! 

Hi hem estat 5h i quart, amb un fred considerable (7ºC, vent i boira).
De material portàvem joc d'aliens (amb gris i taronja) i camalots del 0,5 al 3, tascons petits (molt útils). Llàstima del L3 que m'ha deixat sense rotpunkt, però molt contents per haver sortit per dalt en les condicions hivernals que hi hem trobat (i sense haver de baixar per la pluja!). Arribem a la furgo sota la pluja...

Una via boníssima, d'aquelles que no em faria res repetir de tant en tant!!!