13.3.11

PARET D'ARAGÓ. La pilastra dels voltors (mai millor dit...)

l'endemà de la femme fatale, tornem a fer el camí de la feixa per fer una via més fàcil i ràpida, que el temps ha de ser pitjor que el dia abans (i ja no va ser gaire càlid!). com que gat escaldat amb aigua tèbia en té prou, marxem bastant més abrigats, pensant que potser ens hem passat (el temps demostrarà que no).

l'objectiu és la pilastra dels voltors, 275m 6c (V+/6a obl.).

la ressenya del luichy:

com que ahir va acabar el joan, em toca començar a mi:

L1: llarg comú a totes les vies, avui encara és més fàcil.

L2: placa de forats més o menys bons. no és un llarg fàcil però tampoc és difícil, encara estem desentumint els músculs i els peus, bastant afectats de les plaques de la femme fatale... V+/6a

L3: la placa de 6c. comença apretant fort a la sortida de la R, està més polida la femme, i els cantos no són del tot bons. això i les poques ganes de patir (quin mal els peus!!) i que el cel es va tapant... A0 i a córrer.

L4: desplomet de 6a+ i fissura/diedre de 6a.


L5: el "bloque sospechoso" no amenaça gaire, però el "diedro matojero" ho és de veritat. llarg lleig de V+/6a.


L6: aquest lalrg si que és dolent!!! trencadot i desagradable. quan el joan arribava a la R, surt un voltor de la repisa, vola 5 o 6 metres i torna al seu lloc... resulta que hi té un NIU i està covant!!! el joan torna enrere i munta reunió de friends més avall, fora de la vista del voltor.

L7: ara em toca a mi el "fregao"... entro sigilosament a la repisa, on la bèstia se'm mira sense fer cap intenció de tornar a volar. passo de pressa i sense fer soroll, tampoc poso res al diedre fins que sóc al pitó, com menys estressem el voltor millor per la seva reproducció. el diedre és molt maco i espectacular, amb uns cantos d'espant. R a muntar, amb tascons i aliens. el joan també passa com una fletxa, em sembla que no l'hem molestat gaire.

L8: sortida indefinida, fa un fred que pela, ja tenim la via al sac.

hem trigat 3 hores i poc a fer la via, amb els aliens i els camalots fins el 4. els tascons ens han anat bé per muntar la R7.

la via no és tant bona com la seva veïna femme fatale, però està bé com a primer contacte amb la pilastra.

en algun lloc he llegit que hi ha restricció per nidificació de gener a juny de la pilastra cap a l'oest, no hi ha cap cartell enlloc. serà per deformació matemàtica, però jo entenia una desigualtat estricta, de la pilastra cap a l'oest, pilastra no inclosa, però hi ha un niu a la pilastra, que no afecta a la resta de vies de la dreta...