14.8.09

PEDRAFORCA. Somni de pedra

ahir vem anar amb el joan a la sud del pedraforca: somni de pedra, 350m 7b (6a obl.)




la pista que puja al cel obert de la cara sud està bastant malament després de les últimes pluges, però encara podem pujar. en 45 minutets som al peu de la sud, tot buscant les xapes de la via. sorteig i començo jo:

L1: placa molt maca de V+. com sempre a la sud del pedra em costa adaptar-me a aquest tipus d'escalada, i més avui que no tinc massa bones sensacions. de totes maneres el llarg el gaudeixo molt.

L2: comença per una fissura un xic herbosa amb algunpas tonto per acabar en una placa. 6a+. els dos primers llargs són els que s'ha d'escalar més, després ja ens "relaxarem".

L3: desplom a bloc (7a+?) que en A0 ja costa... després escalar-A0-escalar-A0 en funció de la finura de la placa i les ganes de patir de cadascú


L4: excursió de II-III, cap problema.

L5: placa molt maca, que es deixa escalar en molts punts (en algun cas s'ha d'escalar per arribar a la següent xapa) i sembla impossible en algun altre (7b?). és el llarg més assegurat, unes 18 cintes.


L6: més placa, amb més canto i més curta, també més tècnica. apurant de segon em quedo atrapat en dos microcantos i m'acaba patinant un peu. 7a (?)


L7: canvi de reunió caminant, a buscar un parabolt.

L8: placa de canalons (IV+/V) amb un pas de bloc que, a més, està moll. (7a?). 50m justos.

L9: llarg tècnic de 6a. al principi hi ha una llastra-trampa. la vas a buscar perquè és boníssima i et quedes atrapat fora de la línia de la via. llavors tens dues opcions: patir i destrepar o A0 i ficar-te a la línia bona... jo vaig optar per la segona!!!


L10: llarg de sortida de IV+, amb moltíssims pitons.

d'aquí flanquegem a la dreta a buscar la fita que ens porta al camí de descens de les costes de'n dou i cap al cotxe.

material: 18 cintes, algun alien (per si de cas) i un estrep (opcional).

és una via molt assegurada i poc obligada, si no fos per l'aproximació gairebé et queda la sensació que has fet un love-climbing. és bastant més dura l'estimball... només els dos primers llargs et fan escalar una mica entre xapa i xapa, la resta al gust de cadascú.

2 comentaris:

Llorenç ha dit...

vaja!! aquesta te més bona pinta que l'anteior post!!! aquí siq ue ens hi podem posar! ara que amb les calors últimes...no us hi heu rostit?

Iban Bessa ha dit...

llorenç: aquesta cap problema, és poc obligada i es pot tibar d'A0's en la majoria de llargs. tot i el sol, bona temperatura, l'últim llarg el vem fer amb un forret... això si, crema solar que sinó semblo un semàfor!!!