15.1.08

CLOT DE L'ESPASA.

dissabte, aprofitant que al pirineu feia massa vent per treure els esquís ens vem decidir pel clot, a buscar el solet! com que no anem amb un 4x4 hem d'aparcar després de la casa i seguir a peu. pugem per un camí que surt en un marcat revolt i va seguint el torrent fins a tornar a trobar la pista. en total mitja horeta fins a peu de vies.

la boira de la vall va pujant i baixant. quan està alta tapa el sol i fa fred, bastant fred. quan torna a baixar, fa sol i s'hi està de conya...

escalfo amb el 6a de més a la dreta que surt a la guia, de la meri. molt maco i molt bo per escalfar.

segueixo amb el 6b+ que va a la seva dreta i que comparteixen reunió, xirricana. aquest no serveix per escalfar, tres xapes molt intenses i la resta fàcil. és recomenable posar una cinta llarga a la tercera xapa (des del 6a), jo no ho vaig fer i et jugues tocar a terra si caiguéssis amb la corda a les mans mentres xapes. surt a vista, però no m'agrada.
com que hi havia molta gent (massificació al clot!!!) i la via que volia provar estava ocupada, em vaig ficar a bultaco, 7a. és un 7a "curtet" de la paret gran, que supera un marcat desplom ( un "bulto" molt gran, un "bultaco"). com que l'equipador Pere Morales és un fanàtic del trial, el nom de la via li cau com anell al dit.

dos intents a la via em van deixar els braços com butifarres... caminadeta de baixada al cotxe i cap a casa!!!



aquí es pot veure el desplom de la paret (la corda que penja és la vertical). el "bultaco" desploma sobre el desplom. curiositat: l'escala d'alumini!




xapant la R, aquí es pot veure el "petit" desplom

5 comentaris:

Jortx ha dit...

Aquests de l'escala d'alumini no devien pas fer l'aproximació com tu :P

No m'hi havia fixat que hi havia un 7a curtet al mur principal. A part de desplomat, me'n pots fer cinc cèntims més? És millor que l'altre (Ulls de Neptú)?

Explica explica :)

Lai ha dit...

Deu ser un lloc de moda, pk a priori, estan tant a prop de Montgrony on hi vies de tots els graus i la mitja hora caminant, sembla que no hagi d'haver gent, i nosaltres quan hi vam anar, també estava a petar! :-S De totes maneres el lloc s'ho val!

Anònim ha dit...

Curositat: el paio amb el plomes i pantaló curt

Iban Bessa ha dit...

jortx: els de l'escala estaven equipant una via, van pujar amb furgo. el 7a "curtet" té 20m, no és millor que ulls de neptú, però no és gens dolent. entrada vertical i tècnica que va desplomant fins arribar al "bulto", on arribes inflat de braços. a mi em va agradar bastant, tot i no sortir-me.
també hi ha un altre 7a a la dreta de la gran paret, sometent, de 20m, però no sé com és...

lai. si, és extrany tanta gent, però el lloc s'ho val molt!

anònim: el paio amb plomes i pantaló curt és el matapà. escalant s'estava bé, però assegurant tenies fred pel ventet que circulava. de totes maneres la imatge és curiosa...

Anònim ha dit...

ja tens raó ja és ben curiós jajaja