23.5.07

MONTSERRAT. Patriarques. Alfanhuí

dimarts escalem aquesta magnífica via en una paret on no hi havia escalat mai.



de material, a part del que posa la ressenya: 18 cintes, un estrep per persona, algun cordinillo, recuperables, àliens i camalots fins al 3 (un joc complert ens anirà bé).

després de mil voltes buscant el peu de via, al final trobem la via. comença en un arbret atravessat entre dos arbres, en un diedre trencat. nosaltres la vem trobar perquè entre els arbres vem veure la llastra del L5.


L1: diedre trencat de V, curt.

L2: Ae/A1, solucionable en Ae amb un parell de sortidetes en lliure no gaire difícils.





L3: Ae/A2. surt de la R d'Ae, fins que falta una xapa i cargol d'espit (hi ha el casquillo). això t'obliga (si no portes el cargol) a sortir en lliure fi a caçar un cordinillo del 2 o 3 llaçat en una xapa trencada, si aguanta, t'hi penges i vas a buscar un parabolt més amunt. després deu venir l'A2, però sense ganxo ni pitons es veu complicat posar-hi gaire cosa. el joan ho va solucionar sortint 4m en lliure bastant fi a buscar un pitó salvador. després més Ae i V+ fins a la R.


L4: 20 de V+/6a, alguna xapa llunyet.


L5: bavaresa de 6a+ i deprés del parabolt decreix la dificultat a V, trencat al final. aquí funciona el camalot del 3.




L6: placa de 6a fineta fins a un llavi vermell... deixem l'últim parabolt cada vegada més lluny flanquejant (V) a la dreta. el camalot de l'1 i l'alien groc treuen una mica la por, pels 10 entre parabolts. després més placa de V+ i 6a per entrar a R, amb xapes amb "aire" entre elles. abans d'entrar a R entra l'alien blau.


L7: placa de V amb poques assegurances

L8. tràmit de III fins a cim.

per baixar, crestegem al sud fins que una agulla amb una corda fixa ens barra el pas. baixem per la canal fins al camí, que seguim a l'esquerra. pocs metres més enllà, agafem un altre camí a l'esquerra que ens porta a la canal dels avellaners i al cotxe